Суд заарештував усі рахунки компаній екс-міністра Злочевського

Суд заарештував усі рахунки компаній екс-міністра Злочевського

Укрінформ
Печерський районний суд Києва, окрім свердловин, заарештував також кошти і цінні папери на рахунках низки компаній, що входять до групи Burisma колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Про це повідомила «Радіо Свобода».

Зазначається, що в кількох ухвалах Печерського районного суду від 1 липня, про які нині повідомили агентства, арешти накладені на рахунки компаній ТОВ ЕСК «Еско-Північ», ТОВ «Парі», ТОВ «Перша українська газонафтова компанія», ТОВ «Науково-виробниче підприємство передових технологій «Зонд», ТОВ «Скела Терціум».

"Арешт наклали в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні від 7 травня 2014 року щодо привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ «Укргазвидобування» упродовж 2010–2014 років під час виконання договорів про спільну діяльність, за фактами ухилення від сплати податків службовими особами п’яти компаній, за фактом створення низки суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: на початку липня Генеральна прокуратура України провела обшуки в компаніях Злочевського в межах розслідування кримінального провадження про ухилення від сплати податків на суму близько 1 млрд євро за останні два роки.

Злочевський є власником групи Burisma Holdings, яка володіє кількома українськими видобувними компаніями і дозволами на розробку родовищ вуглеводнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-