Придністровське врегулювання обговорили на конференції в Баварії

Придністровське врегулювання обговорили на конференції в Баварії

Укрінформ
У німецькому місті Бад-Райхенхаль пройшла щорічна Баварська конференція з «Консолідації заходів довіри в процесі Придністровського врегулювання».

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові, у ній взяли участь політичні представники Молдови і Придністров'я, а також учасники переговорів з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» (Україна, ОБСЄ, Росія, ЄС і США).

Як повідомив політичний представник Молдови на переговорах з Придністровського врегулювання, віце-прем'єр Георге Балан, експерти обговорили три основних напрямки діяльності щодо зміцнення заходів довіри між двома берегами Дністра: освіта, транспорт і телекомунікації.

Особливу увагу було приділено врегулюванню питань функціонування на території Придністров'я молдавських шкіл, визнання документів про вищу освіту, виданих Придністровськими вузами, якнайшвидшого налагодження прямого телефонного зв'язку, у тому числі мобільного, між двома берегами Дністра.

Учасники переговорів у форматі «5+2» оцінили прагнення Кишинева і Тирасполя до виконання підписаного 3 липня в Берліні Протоколу, висловивши надію, що Баварська конференція стане важливим кроком на шляху до остаточного врегулювання Придністровського конфлікту.

Конференція була організована за ініціативою спеціального представника діючого голови ОБСЄ по Придністров'ю, німецького дипломата Корд Майєра-Клодта.

Як раніше повідомляло агентство, Молдова вимагає вивести російських військових з Придністров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-