Міноборони Польщі на саміті НАТО акцентує увагу на Україні

Міноборони Польщі на саміті НАТО акцентує увагу на Україні

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич під час саміту НАТО просить звернути особливу увагу на Україну, наголошуючи на  її геополітичному значенні в Європі та світі.

Про це він заявив під час форуму експертів, який відбувається у Варшаві, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

“ Саміт, як і форум відбуваються в дуже специфічний час і місці. Як НАТО так і ЄС відповідають на виклики, які можуть бути вирішальними для них, будемо сподіватися, що не для їх існування. Нові загрози, пов’язані з російською експансією на сході, особливо  з агресією в Україні, і зростанням проблем міграції і тероризму з півдня, вимагають єдиної і сильної відповіді”,- заявив Мацеревич.

За його словами, потрібно звернути особливу увагу на Україну.

“Вони (українці – ред.) потребують нас, а ми потребуємо їх. Без повернення міжнародного ладу і поваги до фундаментальних норм міжнародного права відновлення миру в Європі не буде можливим”,- підкреслив Мацеревич.

Згодом він наголосив, що Україна відіграє значну роль в геополітиці Європи та світу.

“Вони потребують нашої допомоги, але також і ми потребуємо вільну, незалежну, багату Україну, яка розвивається, але насамперед незалежну Україну”,- заявив Мацеревич.

В п'ятницю у Варшаві відкривається дводенний саміт НАТО.Під час нього учасники зосередяться на загрозах зі сходу та півдня,а також приймуть рішення про розміщення військових підрозділів країн НАТО у Польщі та країнах Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-