Підрахунок голосів на виборах до парламенту Австралії може зайняти місяць

Підрахунок голосів на виборах до парламенту Австралії може зайняти місяць

Укрінформ
Майже місяць часу може знадобитися Австралійській виборчій комісії (АВК) для оголошення остаточних результатів виборів до Федерального парламенту

Про це повідомляє АВС.

«Є дуже велика ймовірність того, що остаточний підрахунок голосів до Палати представників і Сенату займе близько місяця. Австралійська виборча комісія не оголошуватиме результатів, поки не залишиться жодного сумніву, що існуватиме математична можливість оскаржити будь-яке місце (в парламенті)», – заявив представник Австралійської виборчої комісії Філ Діяк.

Таким чином в Австралії досі невідомою залишається доля уряду, оскільки жодна із політичних сил не набрала достатньо голосів для формування «уряду більшості». Наразі країна стоїть перед можливістю формування так званого «підвішеного уряду», де жодна з сил не зможе приймати рішення одноосібно.

Філ Діяк також повідомив, що наразі пораховано 11 млн. голосів виборців із усіх виборчих дільниць та голоси, отримані в результаті дострокового голосування. Результати команд становлять – 64 місця у Ліберально-національної коаліції та 69 місць у Лейбористської партії. Представник АВК запевнив, що Комісія робить усе, щоб пришвидшити процес.

Поки підрахунок голосів на даному етапі призупинено, оскільки АВК працює над перевіркою і доставкою бюлетенів для поштового голосування та голосів, зібраних мобільними групами у віддалених районах. Якась частина цих мобільних голосів буде порахована сьогодні, однак повноцінний підрахунок голосів відновиться у вівторок. Відповідно до законодавства АВК для опрацювання результатів поштового голосування відводиться 13 днів.

Водночас чинний прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл, Ліберально-національна коаліція якого поки поступається опозиції, розпочав переговори із незалежними кандидатами, маючи надію сформувати «уряд більшості». Він висловив впевненість, що йому це вдасться і закликав співвітчизників набратися терпіння і почекати оголошення остаточних підсумків.

«Австралійська виборча комісія почне перерахунок голосів у вівторок, і їй буде потрібно для цього кілька днів», – повідомив Тернбулл журналістам. «Я зберігаю впевненість у тому, що нашій Ліберально-національній коаліції вдасться сформувати уряд більшості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-