Путін подовжив ембарго на продукти до 2018 року

Путін подовжив ембарго на продукти до 2018 року

Документ
Укрінформ
Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про подовження до 31 грудня 2017 року "контрсанкцій".

Указ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

"Подовжити з 6 серпня 2016 року до 31 грудня 2017 року дію окремих спеціальних економічних заходів", - наголошується в документі.

Як відомо, 6 серпня 2015 року в Росії набув чинності закон, згідно з яким продукти, що ввозяться в обхід ембарго, підлягають знищенню. У 2014 році у відповідь на санкції Путін підписав указ, що забороняє ввезення в РФ продуктів з країн, які ввели санкції проти Росії. Повний заборона була введена на поставки яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, сирів, молока, фруктів і овочів.

Водночас, Россільгоспнагляд може зняти обмеження на поставку деяких овочів з Туреччини після того, як отримає гарантії їх безпеки. Йдеться про продукцію, обмеження на ввезення якої вводив саме Россільгоспнагляд. Це не стосується продукції, заборона на поставки якої були введені урядом РФ з 1 січня 2016 року: томати, цибулю ріпчасту і цибулю-шалот, цвітну капусту і брокколі, огірки і корнішони, апельсини, мандарини, клементини, вілкінги та аналогічні гібриди цитрусових, виноград, яблука, груші, абрикоси, персики і нектарини, сливи та терен, суницю і полуницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-