Ващиковський заявив, що ніхто не заважає переговорам Німеччини з РФ

Ващиковський заявив, що ніхто не заважає переговорам Німеччини з РФ

Укрінформ
Німеччина й особисто глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр має кілька площин (Нормандський та Мінський формати, ОБСЄ), де він спокійно може вести переговори з Росією і ніхто йому в цьому не заважає.

Таким чином міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський прокоментував в ефірі телеканалу tvn24 слова Штайнмайєра про те, що з Росією треба вести переговори, а не "брязкати зброєю" поблизу її кордонів, як під час нещодавніх навчань Anakonda-2016 в Польщі.

"Такий коментар є свідченням подвійного підходу, який звучить з Берліна щодо теми безпеки східного флангу НАТО", - підкреслив Ващиковський.

За його словами, частина уряду (Німеччини – ред.) присилає армію на навчання Anakonda-2016, яка тренується і горда тим, що показує як захищати Польщу і вперше бере участь в оборонних місіях в Польщі. Натомість інша частина уряду ФРН ставить це під сумнів і запитує: чи варто "помахувати шаблею" і їздити танками під кордоном Росії?".

"На це я відповідаю: Франк-Вальтер, ти маєш декілька площин для переговорів з Росією – Нормандський і Мінський формати, Франк-Вальтер Штайнмайєр зараз головує в ОБСЄ упродовж року, оскільки Німеччина головує (в організації – ред.). Є багато площин, хто забороняє вести переговори з Росією?", - наголосив Ващиковський.

Як повідомлялося, глава МЗС ФРН Штайнмайєр в інтерв’ю тижневику Bild розкритикував навчання НАТО і партнерів "Анаконда-2016", що пройшли 7-17 червня у Польщі, визнавши їх викликом Росії. Він назвав "роковою помилкою" намір зосередити всю увагу на військових аспектах і шукати порятунку в політиці залякування Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-