Маккейн звинуватив Обаму в загибелі людей в Орландо

Маккейн звинуватив Обаму в загибелі людей в Орландо

Укрінформ
Глава Комітету Сенату США Джон Маккейн заявив, що президент США Барак Обама несе "пряму відповідальність" за масову загибель людей під час терористичного нападу в гей-клубі в американському місті Орландо.

Пізніше Маккейн виправився, звинувативши весь кабінет Обами, який приймає рішення, повідомляє в п'ятницю телеканал CNN.

"Обама несе пряму відповідальність за це, бо коли він вивів усіх з Іраку, Аль-Каїда пішла в Сирію, перетворившись на "Ісламську державу", і ІДІЛ – це те, що ми маємо сьогодні завдяки помилкам Барака Обами", - заявив Маккейн журналістам напередодні на Капітолійському пагорбі.

Він додав, що конфлікти в регіонах не завершуються тільки тому, що звідти виводяться війська. "Тож відповідальність за це (інцидент в Орландо, де нападник заявив про свою причетність до ІДІЛ – ред.) лежить на президентові Обамі та його провальній політиці",- заявив журналістам Маккейн на Капітолійському пагорбі.

Втім пізніше він зазначив, що "обмовився", коли заявив про персональну відповідальність президента.

"Я обмовився. Я не хочу стверджувати, що президент несе особисту відповідальність. Я мав на увазі рішення в контексті національної безпеки президента Обами, а не самого президента. Як я вже сказав, йдеться про рішення президента Обами повністю вивести американські війська з Іраку в 2011 році, що призвело до появи ІДІЛ", - зауважив сенатор-республіканець від Аризони.

Як повідомляв Укрінформ, через стрілянину в гей-клубі "Pulse" в ніч на 12 червня 49 людей загинули, 53 поранені. Напад здійснив чоловік на ім'я Омар Матін, якого ліквідували поліцейські під час штурму. Під час теракту він заявив по телефону поліції, що присягнув на вірність "Ісламській державі". ІДІЛ пізніше поширила заяву, у якій взяла на себе відповідальність за теракт в Орландо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-