Польський депутат:

Польський депутат: "Російська" резолюція сенату Франції - сором для Європи

Укрінформ
Резолюція Сенату Франції з закликом до уряду країни про поступове пом’якшення санкцій проти Росії є ганьбою для усієї Європи.

Про це в інтерв’ю власному кореспондентові Укрінформу в Польщі повідомила, заступник голови комісії нижньої палати парламенту РП у закордонних справах, автор доповіді про злочини росіян на Донбасі в 2014 році Малгожата Госєвська.

"Це великий сором, сором для Європи, що французькі політики таким чином підходять до справи. Моя доповідь показує, чим фактично є Росія, якою керує Путін і що на це не можна закривати очі. Я хотіла б, аби вони прочитали цей рапорт, який є також і французькою мовою. Вони повинні задуматися над тим, що роблять",- заявила Госєвська.

Політик зауважила, що з точки зору Франції, те що відбувається в Україні є для них чимось далеким і вони безпосередньо не відчувають загрозу, яку відчувають у Польщі, країнах "Вишеграду" чи балтійських країнах.

"Їм потрібно допомогти зрозуміти цю тему і показати реальність режиму Володимира Путіна. Можливо, це вплине на їхні рішення",- заявила Госєвська.

Як повідомляв Укрінформ, доповідь про злочини росіян на Донбасі складено на базі понад 60 інтерв'ю, які польські та українські волонтери провели з полоненими. У них вони розповідають, серед іншого, про фізичні і психічні тортури, вбивства, до яких мали відношення росіяни.

Фото: se.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-