Навчання НАТО: Росія повернулася спиною до Анаконди

Навчання НАТО: Росія повернулася спиною до Анаконди

Укрінформ
Польща запрошувала Росію бути спостерігачем на навчаннях НАТО Anakonda-2016, однак та відмовилася.

Про це заявив у Варшаві керівник навчань з питань коаліційних сил, командувач сухопутних військ США в Європі генерал Бен Ходжес, інформує кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Польща запросила Росію як спостерігача, але Росія, на жаль, відмовилася від запрошення. Сподіваюся, що вони змінять думку, і ми їх тут будемо раді бачити", - заявив Ходжес.

Торкаючись питання відносин НАТО-Росія і можливої реакції Москви на сценарій навчання Anakonda-2016, який передбачає відповідь на гібридні загрози, Ходжес підкреслив: "Альянс хотів би, щоб Росія знову стала частиною міжнародної спільноти, що вимагає прозорості дій з її боку".

Він зауважив, що Росія усе ще утримує 7 тис. своїх військовослужбовців в Абхазії і Південній Осетії, окуповує Крим і має свої підрозділи на сході України.

У Росії вже відреагували на початок у Польщі навчань Anakonda-2016, наголосивши, що їх проведення не сприяє "атмосфері довіри" на континенті.

"Маневри, в основі сценарію яких лежить однозначне вказання на відому сторону (Росію – ред.), звичайно, не сприяють атмосфері довіри і безпеки на континенті", - наголосив речник президента РФ Дмитро Пєсков в коментарі російським ЗМІ.

Він додав, що у відносинах Росії і НАТО зараз спостерігається "дефіцит взаємної довіри".

Як повідомляв Укрінформ, масштабні навчання НАТО Anakonda-2016 триватимуть у Польщі з 7 по 17 червня. У них беруть участь 31 тис. військовослужбовців з 24 країн членів та партнерів НАТО, зокрема й з України. У навчанні найбільше задіяно військ з Польщі та США – відповідно 12 тис. та майже 10 тис. До навчань буде залучено 2,9 тис. одиниць військової техніки, близько 60 військових літаків, 12 кораблів союзників. Сценарій навчань передбачає протидію гібридним загрозам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-