Екс-міністри оборони Польщі виступили проти свого нинішнього колеги

Екс-міністри оборони Польщі виступили проти свого нинішнього колеги

Укрінформ
Шість екс-міністрів національної оборони (МНО) Польщі, які займали цю посаду упродовж 1997-2015 років, вважають, що нинішній керівник МНО Антоній Мацеревич дискредитував польську армію і не може далі залишатися на цій посаді.

Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому у виданні Gazeta Wyborcza, який підписали колишні глави МНО Польщі Януш Онишкевич, Броніслав Коморовський, Януш Земке, Радослав Сікорський, Богдан Кліх і Томаш Сємоняк.

“Навіть складно уявити, що політик на настільки відповідальній посаді може так легко дискредитувати потенціал польської армії. Особливо, коли ця позиція не відповідає дійсності і суперечить оцінкам наших союзників. Вона ставить позицію Польщі під сумнів і заохочує наших супротивників до агресивних дій щодо нашої країни”, - йдеться у зверненні екс-міністрів.

Вони наголосили, що Мацеревич своїми заявами і діями ставить під сумнів позицію Польщі в НАТО та ЄС. На їхнє переконання, чинний міністр говорить неправду, що ще восени 2015 року збройні сили Польщі не володіли бойовими можливостями для гарантування безпеки території Польщі, її повітряного простору і ключових об’єктів для держави.

Екс-міністри зауважили, що навіть гостра політична боротьба у країні не може відбуватися коштом усієї Польщі.

“Тому, ми висловлюємо рішучий протест проти таких методів і дій. Вважаємо, що Антоній Мацеревич не повинен займати посаду міністра національної оборони”, - підкреслили міністри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-