США проти продажу Ірану російських С-300

США проти продажу Ірану російських С-300

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтвердив свою категоричну позицію щодо заперечення продажу Ірану російських зенітно-ракетних систем С300.

З відповідною заявою виступила під час брифінгу у вівторок директор прес-офісу Держаного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми ознайомлені з повідомленнями щодо прогресу поставок російських систем С-300. Ми продовжуємо прямо заперечувати будь-які продажі С-300", - наголосила представник зовнішньополітичного відомства США.

Вона підкреслила, що держсекретар США Джон Керрі "регулярно порушував це питання" у розмовах з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим.

"Ми продовжуємо ретельно відстежувати ситуацію", - зауважила Трюдо, ще раз підкресливши, що Сполучені Штати виступають проти продажу таких складних оборонних озброєнь.

Відповідаючи на уточнюючі запитання, представник Держдепартаменту США зауважила, що хоча продаж ракет не є порушенням Спільного всеосяжного плану дій та резолюцій РБ ООН, втім невідомо, як Іран використовуватиме ці системи. У цьому зв'язку Трюдо підкреслила, що йдеться про сучасні складні технології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-