США можуть втратити $9 млрд в «оборонці» на користь Росії - ЗМІ

США можуть втратити $9 млрд в «оборонці» на користь Росії - ЗМІ

Укрінформ
Білий дім затягує схвалення контрактів на поставку винищувачів країнам Близького Сходу, через що США можуть втратити угоди на $9 млрд.

Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на звернення до президента США Барака Обами групи американських сенаторів.

"Пропонована угода вартістю близько $9 млрд включає в себе поставки винищувачів F-16s, зроблених Lockheed Martin Corp, і літаків F-15 і F / A-18 літаків, зроблених Boeing Co. Обидві компанії попередили, що вони будуть змушені закрити свої виробничі лінії, якщо їх не забезпечать новими замовленнями", - йдеться у повідомленні.

Продаж винищувачів у Кувейт, Катар і Бахрейн перебуває на розгляді влади США уже більше двох років. Затримка, за даними видання, пов'язана, зокрема, з давньою формальністю у федеральному законодавстві США, згідно з яким США повинні зберігати військову перевагу Ізраїлю на Близькому Сході і уникати продажу озброєння регіональним партнерам, які могли б цю перевагу підірвати.

Як пише видання, занадто довгий розгляд контрактів на поставку військових літаків країнам Близького Сходу може призвести до того, що його отримають не американські, а європейські чи російські виробники військової техніки.

Сенатори-республіканці Джон Маккейн і Боб Коркер, а також демократи Джек Рід і Клер Маккаскілл вважають, що скасування угод завдасть удару по американських виробниках.

"Ми розуміємо, що ці запити слід уважно вивчити, однак кінцеве рішення по них відкладається занадто довго", - написали вони у зверненні до адміністрації Обами.

"Відхилення запитів не завадить цим країнам придбати винищувачі у зарубіжних постачальників, в тому числі, можливо, у Росії", - зазначили сенатори.

Вашингтон відклав виконання контрактів через заперечення Ізраїлю, який побоюється, що авіатехніка в кінцевому підсумку може бути використана проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-