ООН про удари по цивільних у Сирії: це тягне на військовий злочин

ООН про удари по цивільних у Сирії: це тягне на військовий злочин

Укрінформ
ООН закликала провести негайне, неупереджене й незалежне розслідування останніх авіаударів по сирійській провінції Ідліб, які забрали життя щонайменше 30 людей та призвели до поранення 80-ти, у тому числі жінок і дітей.

Про це заявив у четвер заступник Генерального секретаря з гуманітарних питань Стівен О'Брайен, передає центр Новин ООН.

"Ми були шоковані та вражені звісткою про загибель цивільних осіб внаслідок повітряних ударів, нанесених по двох місцях, де знаходилися притулки для переміщених осіб", - наголосив О'Брайен.

Він підкреслив: якщо буде встановлено, що ці удари були нанесені навмисно, це може вважатиметься військовим злочин.

"Усі сторони цього жахливого конфлікту повинні зрозуміти, що вони одного дня вони будуть притягнуті до відповідальності за порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини", - наголосив представник ООН.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер по табору біженців на півночі Сирії в провінції Ідліб були нанесені авіаудари, жертвами яких стали десятки людей. У деяких повідомленнях зазначено, що удари були здійснені сирійськими або російськими військовими літаками, втім ця інформація офіційно не підтверджена. Атаки відбулися на наступний день після того, як сторони підтвердили продовження перемир'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-