В Іраку знищили найвідомішого австралійського терориста

В Іраку знищили найвідомішого австралійського терориста

Укрінформ
Ісламський екстреміст з Австралії Ніл Пракаш, який очолював мережу з вербування громадян цієї країни до лав ІДІЛ був знищений в іракському місті Мосул ударом ВПС США.

Про це повідомляє ABC.

«Ми невблаганні у війні з терором», – заявив прем’єр-міністр Малколм Тернбулл, поінформований урядом США про знищення терориста. – «Вони ведуть війну проти Австралії і вони є ворогами Австралії».

Американські урядові джерела стверджують, що ліквідація бойовика допомогла запобігти низці запланованих терактів у США та інших західних країнах.

Екстреміст був знищений в результаті нанесеного по Мосулу 29 квітня повітряного удару. Ніл Пракаш, відомий також як Абу Халед аль-Камбоді, був одним із головних вербувальників ІД в Австралії. Бойовик залишив Мельбурн та відбув до Сирії, імовірно, у 2013 році.

Влада США також повідомила про ліквідацію 22 квітня, під час авіанальоту в Сирії, Шаді Джабар – сестри Фархада Джабара, який у жовтні минулого року застрелив співробітника поліції Сіднея і сам загинув від куль поліцейських у відповідь. Відразу ж після цього злочину Шаді Джабар сховалася від правоохоронних органів, зуміла таємно залишити Австралію та через деякий час з’явилася на Близькому Сході.

Смерть Пракаша вважається важливою для австралійської і американської влади через його вельми солідну і впливову роль як одного з головних рекрутерів ІД та через його заклики атакувати Австралію.

Коментуючи інформацію про знищення терористів, федеральний уряд наголосив, що обидва випадки знищення терористів повинні нагадати австралійцям, що ті, хто займається терористичною діяльністю є ворогами Австралії.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія позбавлятиме терористів громадянства.

Фото: АВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-