У Франції скептичні щодо переговорів про партнерство між ЄС і США

У Франції скептичні щодо переговорів про партнерство між ЄС і США

Укрінформ
Припинення переговорів між Європейським Союзом і США щодо укладення угоди з Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP) на сьогодні є дуже ймовірним варіантом.

Про це у вівторок в ефірі радіостанції Europe 1 заявив державний секретар з питань зовнішньої торгівлі Матіас Фекль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«З огляду на підхід, який застосовують сьогодні Сполучені Штати, зупинка переговорів є найбільш імовірним варіантом», - скептично заявив Фекль.

За його словами, за існуючого стану речей Франція не може підписати угоду про TTIP. 

«Угода, яку пропонують сьогодні укласти, є поганою угодою. Як Франція може це підписати? Ми хочемо, щоб наші малі та середні підприємства отримали доступ до ринку США. Ми хочемо захистити сільське господарство», - сказав він. 

Фекль також звернув увагу на екологічний аспект TTIP, положення якого, на його переконання, суперечить цілям Паризької кліматичної конференції (COP21). «Не було жодного сенсу проводити у грудні в Парижі COP21, а за кілька місяців підписувати угоду, яка б звела усі зусилля (із захисту довкілля) нанівець», - сказав він.

Держсекретар заявив, що Парижу не потрібна угода за будь-яку ціну.

Зауважимо, що свою заяву Матіас Фекль зробив на наступний день після того, як Greenpeace закликав до зупинки переговорів. Зокрема, у розпорядженні організації виявилися 248 сторінок документів, підготовлених у рамках TTIP між США і ЄС, згідно з якими існує великий ризик порушення стандартів Євросоюзу в сфері охорони довкілля та охорони здоров'я.

Водночас єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем спростувала можливість зниження стандартів ЄС, назвавши витік у Greenpeace «бурею в склянці». 

Нагадаємо, що учасники переговорів по ТТІР виступали за те, щоб досягти угоди перш ніж президент США Барак Обама залишить свою посаду в січні, але суперечливі елементи досі залишаються у центрі перемовин сторін, починаючи від стандартів безпеки харчових продуктів і до підтримки малого бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-