Словацький експерт каже, що Європою їздять

Словацький експерт каже, що Європою їздять "гібридні" "Нічні вовки"

Укрінформ
Російські байкери «Нічні вовки», які, за повідомленнями російських ЗМІ, потрапили на територію Євросоюзу та проводять там акцію з нагоди завершення Другої світової війни, є гібридними представниками цієї пропутінської організації.

Про це власному кореспондентові Укрінформу заявив словацький політолог і громадський діяч Григорій Месежніков, коментуючи повідомлення про те, що «Нічні вовки» в’їхали в ЄС через територію Словаччини.

«Ці «Нічні вовки», які, як повідомляється, нібито якось таємно проникли в ЄС, - це фейкові «вовки». Ситуація повторюється, як це було минулого року. Справа в тому, що вони мають представництва або партнерів у країнах Балтії, і вони просто з паспортами Євросоюзу прибувають сюди, зустрічаються з громадянами ЄС російського походження, сідають на мотоцикли та проводять усі свої заходи. Відповідно до логіки Росії, це «гібридні», фейкові «Нічні вовки», - розповів експерт.

Наприклад, зауважив Месежніков, у мотоциклістів, які брали участь у проросійських акціях від імені «Нічних вовків» минулого року, були паспорти громадян Латвії.

«Відтак, у польських властей не було підстав їх не пустити. При цьому вони рухалися не колонами, а поодинці, у «цивільному» одязі, а не в шкіряних куртках тощо», - заявив словацький політолог.

Він зазначив, що ці мотоциклісти під час проведення своїх акцій спілкуються лише з російськими ЗМІ, адже представники місцевих медіа можуть легко визначити, хто ці «вовки» насправді.

«Звичайно, стосовно політичного аспекту, їхньою метою є показати силу Росії. Це є прямий сигнал Заходу, що, мовляв, ми знову прийшли, ви повинні з нами рахуватися. Але, як показує досвід, це зазнає повного фіаско», - наголосив Месежніков.

Як повідомили російські ЗМІ, мотоциклісти російського клубу «Нічні вовки» після заборони у Польщі потрапили на територію ЄС через Словаччину. Метою перебування в ЄС є дістатися Берліна для проведення 9 травня акції з нагоди завершення Другої світової війни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-