СКУ просить світ захистити кримських татар

СКУ просить світ захистити кримських татар

Укрінформ
Світовий конгрес українців рішуче засуджує рішення російської незаконної влади про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та звертається до міжнародного співтовариства із закликом вжити негайних заходів на захист прав корінного народу Криму.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, передає кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство, зокрема й правозахисні організації, вжити негайних заходів у відповідь на продовження руйнації основоположних свобод в окупованому Росією Криму, в тому числі свободи слова та зібрань», - сказав Чолій.

На його переконання, внесення Меджлісу до списку екстремістських організацій є «продовженням репресивних дій з боку російських владних структур, що спрямовані на посилення переслідувань кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму та на подальше згортання діяльності громадянського суспільства».

Нагадаємо, що у вівторок «верховний суд» незаконно анексованого Росією Криму заборонив діяльність Меджлісу, визнавши його екстремістською організацією. Після цього рішення, лідер Меджлісу Рефат Чубаров заявив про перехід усіх кримськотатарських органів самоврядування у режим «надзвичайного стану».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-