Президенту Ісландії закидають причетність до офшорного скандалу

Президенту Ісландії закидають причетність до офшорного скандалу

Укрінформ
Ісландські видання The Reykjavik Grapevine та Kjarninn заявили, що мають у своєму  розпорядженні документи, які підтверджують причетність президента Ісландії Олафура Рагнара Грімссона до офшорних рахунків.

Про це йдеться в розслідуванні, опублікованому на сайті The Reykjavik Grapevine.

"Президент Олафур Рагнар Грімссон справді пов'язаний зі щонайменше однією офшорною компанією попри заперечення ним цього факту", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що йдеться про британську компанію Moussaieff Jewelers Limited (MJL), яка належить сім'ї дружини президента, Дорріт Мусаєфф.

Згідно з документами, ця компанія щонайменше п'ять років - з 2000 по 2005 роки - переказувала кошти на рахунки іншої компанії, пов'язаної зі скандалом із "Панамськими документами", Lasca Finance Limited, акціонерами якої є батьки Дорріт. Втім, дружина президента пізніше зізнавалася, що саме вона вже кілька років керує LFL.

Як повідомляв Укрінформ, президент Ісландії нещодавно заявив, що має намір у червні балотуватися на шостий термін президентства.

Раніше повідомлялося, що ісландський прем'єр-міністр Сігмюндюр Гюннлейгссон подав у відставку через причетність до "Панамських документів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-