Нідерланди говоритимуть з ЄС про зміни до Угоди про асоціацію

Нідерланди говоритимуть з ЄС про зміни до Угоди про асоціацію

Укрінформ
Нідерланди хочуть обговорити з партнерами по ЄС можливість внесення змін до Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час дебатів в голландському парламенті у зв'язку з негативними результатами референдуму, передає голландський громадський мовник NOS.

"Якщо ми зараз відкличемо акт про ратифікацію, ми втратимо наш квиток для обговорення суттєвих змін до угоди з Україною", - сказав голландський прем'єр під час дебатів у середу ввечері.

За словами Рютте, після референдуму для нідерландського уряду існувало три опції- відкинути його результати, повністю прийняти відмову від ратифікації угоди або намагатись "зробити щось із негативними результатами". Рютте відзначив, що голландський уряд відкинув перші два варіанти.

Рютте звернувся до парламенту Нідерландів з проханням надати уряду певний час для вирішення цього питання. Дві коаліційні партії VVD та PvdA це підтримали.

Голландський прем'єр відзначив, що у зв'язку з референдумом у Британії, який має відбутись 23 червня, переговори про референдум у Нідерландах не можуть відкрито проводитись. Водночас, він заявив, що буде говорити із партнерами у Брюсселі під час саміту в червні.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройшов консультативний референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Згідно із офіційними результатами, "проти" ратифікації угоди Нідерландами проголосувало 61% виборців (2 млн 509 тис. 395 виборців), "За" - 38,21% (1 млн 571 тис. 874 виборці). Явка склала 32,28%.

За законом, референдум вважається чинним, якщо на голосування прийшло мінімум 30% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-