Держдеп: Україна має сама визначати своє майбутнє

Держдеп: Україна має сама визначати своє майбутнє

Укрінформ
Український народ має суверенне право на визначення майбутнього своєї країни, і на цей процес не повинні впливати ні Росія, ні Сполучені Штати.

Таку позицію висловив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ні ми, ні Росія, ні будь-хто інший не повинен вирішувати, по якому шляху Україна хоче просуватися далі. Український народ має право на те, щоб розвивати тісну взаємодію із Заходом, якщо вони цього хочуть, посилювати економічні зв'язки та демократичні інституції. Це їхнє суверенне право", - наголосив Тонер.

Він висловив сподівання, що негативні результати референдуму в Нідерландах щодо ратифікації угоди між Україною і ЄС про асоціацію не вплинуть на процес наближення України з Євросоюзом.

У цьому зв'язку представник адміністрації США нагадав слова українського Президента, що робота в напрямку досягнення Угоди про Асоціацію продовжується, здійснюються необхідні кроки в плані реформ та інші заходи.

"Ми підтримуємо їх (українців – ред.) у цих зусиллях", - зауважив Тонер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-