Італія закликала до спільної європейської оборони після нападів у Брюсселі

Італія закликала до спільної європейської оборони після нападів у Брюсселі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив про необхідність створення "Європейського пакту свободи і безпеки" після нападів в Брюсселі.

Про це повідомляє Euractiv.

"Це не час для шакалів, але це і не час для голубів. Нам потрібен європейський пакт, договір про свободу і безпеку... Сьогодні вони вдарили по Бельгії, але вони також вдарили по столиці Європейського Союзу", - сказав Ренці у своїй промові.

За його словами, "це займе місяці, можливо, роки, але ми їх переможемо".

"Європа повинна пройти весь шлях на цей раз. Ми повинні інвестувати в структуру загальної безпеки і оборони", - зазначив Ренці, додавши, що дебати з оборонної інтеграції йшли з 1954 року, коли провалився план щодо формування Європейського оборонного співтовариства (EDC).

Прем'єр зазначив, що Італія має досвід у боротьбі з тероризмом, нагадуючи про «Червоні бригади» в 70-ті роки, на меті у яких було створення революційної держави в результаті збройної боротьби та від'єднання Італії від альянсу західних держав (у тому числі від блоку НАТО).

Нагадаємо: у вівторок вранці у брюссельському міжнародному аеропорту «Завентем» було здійснено два вибухи. За попередніми даними, 14 осіб загинули, 80 отримали поранення.

Вибух прогримів і на станції метро «Маелбек» у центрі бельгійської столиці. Загинуло близько 20 осіб, більше сотні отримали поранення.

Відповідальність за теракти в Брюсселі взяло терористичне угрупування «Ісламська держава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-