Пан Гі Мун запевнив, що підтримає Україну в справі Савченко

Пан Гі Мун запевнив, що підтримає Україну в справі Савченко

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун під час розмови з постійним представником України при Організації Володимиром Єльченком у вівторок пообіцяв підняти питання Надії Савченко на зустрічах з високопосадовцями Російської Федерації та запевнив у своїй підтримці.

Про це повідомили у Постійному представництві України при ООН.

"Глава української місії поінформував Генсекретаря ООН про оголошений у вівторок в Росії незаконний "вирок" депутату Верховної Ради України та члену української делегації в ПАРЄ Надії Савченко. Єльченко наголосив, що неправомірне рішення російського суду у вигляді 22 років позбавлення волі Савченко базується на сфабрикованих матеріалах слідства", - зазначається в повідомленні.

Представник України також підкреслив, що порушення Москвою універсальних норм права та імунітету депутата ПАРЄ "стало чітким сигналом міжнародній спільноті про неприпустимість потурання основоположних принципів та норм державою, яка є одним із постійних членів РБ ООН".

Зі свого боку Генеральний секретар ООН підтвердив свою стурбованість ситуацією, що склалася.

"Зазначено, що це питання й надалі порушуватиметься ним при зустрічах з російськими високопосадовцями", - підкреслили в українській місії.

Як зауважили в Постійному представництві України при ООН, "Пан Гі Мун запевнив, що Україна може розраховувати на його підтримку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-