Польща створила прокурорську групу з розслідування Смоленської катастрофи

Польща створила прокурорську групу з розслідування Смоленської катастрофи

Укрінформ
Міністр юстиції – генпрокурор Польщі Збігнєв Зьобро у понеділок створив прокурорську групу, яка займеться розслідуванням Смоленської катастрофи.

Про це в понеділок повідомило міністерство юстиції РП, інформує  власний кореспондент Укрінформу.

“21 березня 2016 року генпрокурор Збігнєв Зьобро своїм розпорядженням створив прокурорську групу в справі ведення слідства, що стосується з’ясування обставин Смоленської катастрофи. Групу очолив заступник генпрокурора Марек Пасьонек”,- йдеться в повідомленні.

До складу групи увійдуть вісім прокурорів, а згодом ще двоє - з військової прокуратури.

Минулої суботи Зьобро повідомив, що до складу цієї групи увійдуть “досвідчені прокурори з усієї Польщі”.

“Завданням групи є повний і комплексний аналіз усіх матеріалів, пов’язаних із Смоленською трагедією, як головних елементів так і побічних, і подальше продовження цього слідства в рамках збирання доказів”, - заявив він.

Група займатиметься розслідуванням Смоленської катастрофи замість окружної військової прокуратури, яку буде розформовано в рамках її ліквідації на початку квітня.

Нагадаємо: на початку березня головна військова прокуратура Польщі продовжила слідство у справі Смоленської кататсрофи ще на півроку – до 10 жовтня.

В авіакатастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 осіб з польської державної делагації, зокрема і президент Лех Качинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-