Москва відмовчується щодо німецьких лікарів для Савченко - МЗС Німеччини

Москва відмовчується щодо німецьких лікарів для Савченко - МЗС Німеччини

Укрінформ
Берлін готовий направити до Надії Савченко лікарів, проте не може це зробити без дозволу російської сторони. 

Про це в понеділок у Берліні сказала офіційний представник МЗС ФРН Завсан Шеблі, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Ми готові до того, щоб бригада німецьких лікарів була відправлена до Савченко", - сказала Шеблі. За її словами, це питання на даній стадії обговорюється з російською стороною, "однак досі немає остаточної реакції". 

Представник МЗС наголосила також, що це питання буде порушене міністром закордонних справ ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром цього тижня в Москві, цього разу в контексті вироку українській льотчиці, який виноситься у понеділок . Позиція Берліна з цього питання є незмінною: це вимога негайного звільнення Савченко з гуманітарних міркувань, нагадала Шеблі.

"Процес над Савченко, за нашою оцінкою, суперечить букві і духу Мінських домовленостей, які передбачають обмін усіх заручників і всіх полонених на всіх", - додав зі свого боку офіційний представник Меркель Штеффен Зайберт. 

Як повідомляв Укрінформ, Штайнмайєр під час свого візиту в Москву 23 березня і зустрічі з керівником МЗС РФ Сергієм Лавровим і прем'єром Дмитром Медведєвим має намір обговорити, серед іншого, ситуацію з Надією Савченко, а також хід виконання Мінських домовленостей і нинішнє становище на сході України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-