Глави МЗС Північної Європи: Росія має взяти відповідальність за збиток від анексії Криму

Глави МЗС Північної Європи: Росія має взяти відповідальність за збиток від анексії Криму

Укрінформ
Через два роки після незаконної анексії Криму й Севастополя міністри закордонних справ низки країн Північної Європи у спільному листі заявили, що Росія має взяти на себе відповідальність за анексію.

Про це повідомляє латвійське інформагентство LETA.

"Крим не забутий. Росія має взяти на себе відповідальність за збиток. Кримські татари й інші жителі Криму, які постраждали від політики пригноблення, що проводилася Росією, потребують підтримки", - підкреслили глави МЗС Данії, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції та Естонії.

У річницю анексії Криму вони ще раз підтвердили підтримку територіальної цілісності України й суверенітету на усій її території. Міністри підкреслюють, що політика невизнання анексії Криму, що проводиться ЄС, — найефективніший спосіб проявити свою солідарність з Україною.

Глави зовнішньополітичних відомств заявили, що з анексії розпочалося порушення Росією територіальної цілісності України, і це саме кричуще за кілька останніх десятиліть порушення Статуту ООН і інших міжнародних правових актів.

У листі вказано, що відтоді кількість порушень прав людини у Криму значно збільшилася. Жителям Криму нав'язують російське громадянство. Широко повідомляється про насильство щодо українців і татар. Пригнічується українська мова, обмежується свобода слова у ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-