Скасування віз: жодних привілеїв для Туреччини - польський міністр

Скасування віз: жодних привілеїв для Туреччини - польський міністр

Укрінформ
Туреччина за прикладом України повинна отримати дорожню карту щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Про це заявив міністр внутрішніх справ й адміністрації Польщі Маріуш Блащак, інформує власний кореспондент Укрінформу в РП.

"Ми вважаємо, що все повинно відбуватися згідно з прийнятими процедурами. Якщо Україна має дорожню карту (у справі лібералізації візового режиму – ред.), то Туреччина також повинна її мати. Не уявляємо собі, щоб це відбувалося на базі якихось привілеїв, спрямованих лише до якоїсь однієї країни", - заявив Блащак.

Польський міністр також висловив задоволення з приводу того, що ЄС домовилася з Туреччиною щодо плану співпраці, яка має на меті зупинити хвилю біженців з Близького Сходу.

Блащак наголосив, що розподіл біженців між країнами ЄС не є виходом із складної ситуації. На його думку, слід зосередитися на допомозі країнам, які розташовані поблизу зони конфлікту і куди у першу чергу прибувають біженці, а також зміцненні зовнішніх кордонів ЄС.

У відповідності до минулорічних домовленостей в рамках ЄС, Польща упродовж двох років зобов’язалася розмістити у себе близько 6,3 тис. біженців з півдня. Польща висловила готовність прийняти з березня перших 100 біженців, однак поки що жодна особа не потрапила до Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-