США назвали пріоритетні пункти Мінської угоди

США назвали пріоритетні пункти Мінської угоди

Укрінформ
Сполучені Штати наполягають на повній імплементації Мінських домовленостей, втім найбільш нагальним вважають негайне досягнення стійкого перемир'я, повний доступ спостерігачів ОБСЄ та відновлення контролю України над власним кордоном.

Про це зазначив у понеділок офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Що стосується питання часу або черговості проведення виборів (на Донбасі – ред.), я не хочу говорити про будь-яку послідовність. Я думаю, те що ми хочемо бачити, це, очевидно, повна імплементація Мінська", - відповів Тонер на запитання Укрінформу про позицію американської адміністрації щодо послідовності виконання Мінської угоди.

Втім, продовжив Тонер, "найбільш нагальною частиною цього має стати стійке та переконливе припинення вогню".

У цьому зв'язку він нагадав про триваюче останніми місяцями порушення перемир'я з боку підтримуваних Росією сепаратистів.

"Ми хочемо бачити фактичну реалізацію припинення вогню. Після цього ми хочемо бачити доступ спостерігачів ОБСЄ для того, щоб стежити за виконанням режиму припинення вогню на місці – вони досі не мають повного доступу, і це залишається значною проблемою", - зауважив представник держдепу. Крім того, за його словами, важливим є відновлення контролю української сторони над кордоном.

Він підкреслив, що США хочуть бачити виконання всіх вимог Мінська, втім перелічені є "пріоритетними".

Окрім цього Тонер також закликав українське керівництво "продовжувати просування складних політичних економічних реформ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-