США представили проект новітнього бомбардувальника

США представили проект новітнього бомбардувальника

Укрінформ
Міністр Військово-повітряних сил США Дебора Лі Джеймс продемонструвала перший візуальний проект новітнього бомбардувальника далекого радіусу дії, якому присвоєно маркування В-21.

Презентація відбулася в п'ятницю під час симпозіуму асоціації ВПС у Орландо, штат Флорида, йдеться у офіційному повідомленні ВПС США.

"Цей літак представляє майбутнє для наших льотчиків, і їхня думка важлива для цього процесу", - зауважила Джеймс.

При цьому зазначається, що готових прототипів літака поки не створено, а візуальний проект розроблений на основі первісної концепції дизайну. Позначення B-21 символізує літак як перший бомбардувальник XXI століття.

За словами міністра, B-21 зможе запускатися з континентальної частини Сполучених Штатів і забезпечувати авіаудари в будь-якій точці земної кулі. Пояснюючи схожість нового концепту з бомбардувальниками B-2, Джеймс зауважила, що В-21 з самого початку розробляється "на основі набору вимог, які дозволяють використовувати існуючі та зрілі технології".

Програма розробки нового літака нещодавно вступила у фазу проектування та виробництва, і ВПС планують випробувати бойовий потенціал нового бомбардувальника в середині 2020-х років.

Фото: af.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-