Волонтерка з Австралії отримала нагороду від бійців АТО

Волонтерка з Австралії отримала нагороду від бійців АТО

Укрінформ
Представник української кредитної спілки «Дністер» із Мельбурну Олександра Важненко отримала від українських бійців нагороду за свою волонтерську діяльність.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця нагорода від 37 батальйону - повна несподіванка. А прапори, що солдати передали з АТО - будуть тепер нашими оберегами тут. Або може я передам їх до музею пізніше. Я ще не можу вирішити. Немає слів, одні сльози. Там війна, там стріляють, а нагорода тут, в мирній Австралії...» - говорить Олександра.

Два національних прапори, які побували на передовій, та почесна медаль від 37 окремого механізованого батальйону у складі 93 ОМБР стали приємною несподіванкою для Олександри, яка з початку збройного конфлікту в Україні, допомагає українським бійцям.

Вона приїхала до Австралії близько 5 років тому. Коли розпочався Майдан багато її друзів та рідних були там, потім дехто пішов добровольцями на фронт. Спершу, пригадує активістка, кожен просив щось знайти для своїх бригад чи батальйонів - якесь специфічне рятувальне обладнання з Америки, термобілизну, наколінники, потім вже були турнікети, кровоспинне тощо. Шукали як могли - по Інтернету, писали виробникам, брали використане натівське. Допомагали всім, хто звертався.

Там, у Мельбурні, об'єднавши зусилля з іншими активістами та організаціями, запорізька волонтерка продовжила активно допомагати батальйону. Окрім того були запущені такі проекти як «Всинови сім'ю героя», «Передача засобів мобільності для поранених».

«Після того, як запорізькі активісти також відкрили волонтерський штаб у лікарні для допомоги пораненим, ми стали передавати звідси волкери, милиці. інвалідні візки, засоби для інвалідів, які нам добросердечно привозили люди зі всього Мельбурну, коли ми дали таке оголошення», - розповідає Олександра.

Нині Олександра з однодумцями продовжують допомагати бійцям - в основному купують і передають до України кровоспинні турнікети, кровоспинні марлі Chito-Sam 100, маскувальні костюми та сітки. Активісти серйозно налаштовані на продовження своєї волонтерської діяльності, однак дуже сподіваються, що незабаром конфлікт в Україні закінчиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-