США підтримали рішення Канади припинити бомбардування ІДІЛ

США підтримали рішення Канади припинити бомбардування ІДІЛ

Укрінформ
Рішення Канади про припинення авіаударів по позиціях терористів ІДІЛ відповідає потребам міжнародної коаліції та допоможе вразливому місцевому населенню.

Про це йдеться у заяві посла США у Канаді Брюса Хеймана, передає кореспондент Укрінформу.

«Рішення, про яке оголосив прем’єр-міністр (Трюдо - ред.), відповідає чинним потребам коаліції та передбачає виділення нової гуманітарної допомоги сирійцям, які тікають від насилля у регіоні, та підтримки сусіднім країнам, що надають притулок мільйонам біженців», - зазначив Хейман.

Він додав, що був радий почути остаточне рішення канадської влади щодо «додаткового значного внеску до коаліції по боротьбі із ІДІЛ».

«Як один із засновників коаліції, Канада була цінним та охочим партнером у знищенні ІДІЛ і зіграла важливу роль у різних аспектах боротьби», - наголосив посол США.

На його переконання, країна залишатиметься важливим партнером у міжнародній коаліції та продовжуватиме обговорювати із союзниками додаткові шляхи посилення своєї участі.

«США, Канада та решта партнерів по коаліції залишаються непохитними у рішенні послабити та остаточно знищити ІДІЛ, тож ми із нетерпінням очікуємо на продовження спільної участі у місії», - підсумував Хейман.

Як передавав Укрінформ, уряд Канади ухвалив рішення відкликати свої бойові літаки із Іраку, натомість збільшивши гуманітарну допомогу регіону до 1 млрд дол та потроївши кількість інструкторів і обслуговуючого персоналу у складі міжнародної коаліції по боротьбі із ІДІЛ. Також вильоти продовжать канадський дозаправник та два розвідувальні літаки.

Джастін Трюдо під час оголошення цього рішення наголосив, що узгодив його із іншими членами міжнародної коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-