Угоду про Транстихоокеанське партнерство підписали 12 країн

Угоду про Транстихоокеанське партнерство підписали 12 країн

Укрінформ
Офіційне підписання договору про Транстихоокеанське партнерство, спрямоване на створення зони вільної торгівлі і лібералізацію тарифів між 12 країнами Тихого океану відбулося сьогодні в новозеландському місті Окленд.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства торговлі та інвестиції Австралії.

«З огляду на охоплення і потенціал цієї угоди ми просто не можемо дозволити собі не бути її частиною», - заявив міністр торгівлі та інвестицій Австралії Ердрю Роб.

За інформацією міністерства, угода дасть змогу скасувати 98 % тарифів для 12 країн-учасниць, на які припадає 40% світового ВВП.

За словами міністра, угода дасть можливість зменшити податкове і митне навантаження і відкриє нові шляхи для інвестицій.

Він також наголосив, що угода є відкритою для приєднання для інших країн регіону АТР у майбутньому.

У церемонії підписання взяли участь міністри з Австралії, Брунею, Канади, Чилі, Японії, Малайзії, Мексики, Перу, Сінгапуру, США, В'єтнаму і Нової Зеландії. Тепер угода має бути схвалена кожною країною окремо. Очікується, що вона набуде чинності не раніше, ніж через два роки після проходження внутрідержавних процедур.

Підписання документа відбулося на тлі протестів. Протестувальники вважають, що укладення угоди негативно позначиться на економічній незалежності країн, що беруть участь у партнерстві.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2015 р. було досягнуто згоди про укладення Трансатлантичного договору про партнерство, який передбачає утворення між ними вільної економічної зони.

Фото: @MikeFroman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-