НАТО: Росія проводила навчання з ядерного бомбардування Швеції

НАТО: Росія проводила навчання з ядерного бомбардування Швеції

Укрінформ
Збройні сили Росії протягом трьох років провели як мінімум 18 масштабних навчань, в яких імітувалося завдання ядерних ударів по країнах НАТО. Зокрема, у 2013 році проводили навчання, що імітували нанесення ядерного удару по Швеції.

Це в доповіді відзначає генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Документ опублікований на сайті північноатлантичного альянсу.

"Протягом останніх трьох років Росія провела мінімум 18 великих раптових військових навчань, у деяких із них брали участь понад 100 тисяч солдатів. У ході цих навчань імітувалися й атаки на ядерні країни НАТО (наприклад, в ході навчань "Захід") і на їх партнерів (наприклад, у березні 2013 року імітувався напад на Швецію)", – йдеться в доповіді.

У доповіді уточнюється, що 29 березня 2013 року чотири російські бомбардувальники Ту-22М3 у супроводі двох винищувачів Су-27 відпрацьовували напад на Швецію. В той день шведські пілоти не працювали – у них був вихідний з нагоди Страсної п'ятниці, тому на перехоплення були підняті датські F-16 з бази в Литві, але їм не вдалося наздогнати російські літаки.

Відносини між НАТО і Росією погіршилися після анексії Криму і вторгнення на схід України. Крім того, російські літаки перманентно порушують повітряний простір інших країн (один з останніх прикладів – конфронтація з Туреччиною). Кремль також загрожує санкціями країнам східної і південно-східної Європи, коли ті заявляють про намір приєднатися до Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-