НАТО вдосконалить структуру по боротьбі з російською пропагандою

НАТО вдосконалить структуру по боротьбі з російською пропагандою

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс шукає нові шляхи боротьби з російською пропагандою, домовившись створити нову комунікаційну структуру для роботи у цьому напрямку.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на засекречений документ з проектами пропозицій Військового комітету НАТО.

«НАТО може боротися з кремлівською «мілітаризацією інформації», яку (РФ – ред.) використовувала для підтримки своїх дій, наприклад, у 2014 році при захопленні Криму, створивши нову потужнішу комунікаційну структуру і розсекречуючи конфіденційну інформацію, згідно з проектом плану», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що створення документу спричинене стурбованістю в НАТО і ЄС здатністю Росії використовувати телебачення та інтернет для поширення дезінформації.

У зв’язку з цим, НАТО має намір використовувати «стратегічну викладку інформації, яка понесе за собою вивірені слова і дії… відповідно адаптовані і культурно пристосовані для спілкування з аудиторією та для боротьби з протиставленою інформацією».

Втім, в Альянсі зазначають, що «одним з головних принципів НАТО є те, що ми не можемо протидіяти пропаганді за допомогою ще більшої пропаганди».

Видання також зазначає, що в НАТО відмовилися коментувати проект документу, але зазначили, що Військовий комітет уже працює над принципами стратегічних комунікацій. Планується, що Альянс обговорить нову стратегію боротьби з російською пропагандою на саміті в липні у Варшаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-