Армії Німеччини катастрофічно бракує солдатів і техніки - бундестаг

Армії Німеччини катастрофічно бракує солдатів і техніки - бундестаг

Укрінформ
Армія ФРН переживає переломний момент, їй катастрофічно бракує солдатів і техніки для виконання завдань.

Про це у вівторок заявив спецуповноважений бундестагу із збройних сил Ханс-Петер Бартельс, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Бракує майже всього", - констатував політик, презентуючи щорічний звіт про розвиток армії у 2015 році голові бундестагу Норберту Ламмерту.

За його словами, оснащення - це величезна проблема. "Нам необхідне повне оснащення бундесверу", - заявив Бартельс.

Гостра ж нестача як техніки, так і персоналу навіть перешкоджає участі німецьких військових у різних місіях і забезпеченні колективної безпеки в Європі. "Якщо у нас є в розпорядженні тільки 70% танкових батальйонів, то це порожні структури", - заявив парламентар, який також назвав "плачевним" становище вертолітних загонів бундесверу. Він переконаний, що закуповувати техніку потрібно не лише під якісь конкретні місії, а на регулярній основі, для підтримки обороноздатності.

Дефіцит збройних сил у солдатах Бартельс оцінив у 8 тисяч осіб. Для виконання покладених на армію завдань потрібно як мінімум 185 тисяч службовців, але на даний момент на дійсній службі перебувають лише 177 тис. "Так мало не було ніколи", - акцентував спецуповноважений.

Розкритикував він і мінімальні, заплановані до 2019 року на оборону видатки - 1,07% ВВП, що далеко не відповідає вимогам НАТО підтримувати показник на рівні 2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-