У Кишиневі тривають антиурядові мітинги

У Кишиневі тривають антиурядові мітинги

Укрінформ
Кілька тисяч маніфестантів пройшли маршем від площі Великих Національних зборів у Кишиневі до будівлі парламенту Молдови, де проходить антиурядовий мітинг.

Організатором акції виступила Громадянська платформа «Гідність і правда», повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Маніфестанти виступають проти затвердженого напередодні уряду під керівництвом Павла Філіппа, вимагаючи розпуску парламенту і оголошення дострокових парламентських виборів. Мітингувальники висловлювали обурення з приводу того, що складання присяги новим урядом відбулося пізно вночі, таємно від журналістів і громадськості.

Головна транспортна магістраль молдавської столиці - бульвар Штефана чел Маре - закрита. Керівники Громадянської платформи запевнили, що протести будуть мирними.

Нагадаємо, після затвердження уряду під керівництвом Павла Філіппа в середу ввечері, 20 січня, в Кишиневі почалися масові антиурядові акції протесту, організовані Громадянською платформою «Гідність і правда», Партією соціалістів і «Нашою партією».

Протестувальникам вдалося прорватися через поліцейські кордони біля будівлі парламенту, проте згодом їх витіснили з будівлі правоохоронці.

У результаті зіткнень між протестуючими і представниками поліції 10 осіб дістали травми різного ступеня тяжкості.

Серед потерпілих - лідер ліберальної партії Міхай Гімпу і один із керівників Громадянської платформи «Гідність і правда» Кирило Моцпан.

За фактом масових безпорядків Генпрокуратура порушила кримінальну справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-