Трюдо закликав розвивати економіку з думкою про навколишнє середовище

Трюдо закликав розвивати економіку з думкою про навколишнє середовище

Укрінформ
Уважне та турботливе ставлення до навколишнього середовища сприятиме економічному розвиткові світу.

Як передає кореспондент Укрінформу, таку думку під час виступу на Світовому економічному форумі у Давосі висловив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Країни, які усвідомлять, що навколишнє середовище та економіка мають йти разом, отримають неймовірні можливості для економічного розвитку, створення робочих місць та досягнення успіху», - сказав Трюдо.

За його словами, в сучасних умовах економічне зростання зовсім не означає екологічного занепаду.

«Нині люди почали розуміти, що нам потрібне чисте зростання та гарні робочі місця, безпечні для навколишнього середовища. Це єдиний спосіб руху нашої економіки вперед», - зазначив прем’єр-міністр.

Тому над ресурсною економікою Канаді слід створювати новий шар із «економіки знань, інновацій та екологічно чистого виробництва, здатного запропонувати рішення світу».

«Низькі ціни на нафту є випробуванням, але економіка Канади – це значно більше, ніж природні ресурси. Ми маємо винятковий високотехнологічний сектор, інноваційне виробництво, потужні біотехнології та найголовніше – освічену різноманітну робочу силу, охочу брати участь у світовій економіці», - підкреслив Трюдо.

На його переконання, канадці своїм голосуванням показали, що приділяють велику увагу охороні навколишнього середовища.

«Канадці почали розуміти, що уряди, які не розуміють, що єдиним способом рухати економіку вперед є відповідальне ставлення до навколишнього середовища, не здатні забезпечити економічне зростання», - підсумував прем’єр-міністр Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-