Держдеп офіційно прокоментував слова Обами про Україну

Держдеп офіційно прокоментував слова Обами про Україну

Укрінформ
Державний Департамент США дав офіційну відповідь на журналістський запит Укрінформу з проханням прокоментувати значення вислову президента США Барака Обами про Україну під час його промови перед американським Конгресом у вівторок.

Відповідь надійшла за підписом заступника речника Держдепартаменту США Марка Тонера, передає власний кореспондент Укрінформу в Вашингтоні.

"Президент (Обама – ред.) у своєму виступі мав на увазі попередні довготривалі зусилля Росії щодо зміцнення режиму колишнього президента Януковича для того, щоб завадити Україні просуватися далі в напрямку інтеграції з Європою, а також нинішню (російську – ред.) окупацію Криму, її (РФ – ред.) широкомасштабні зусилля на підтримку озброєних груп, що діють в східній Україні та інші зусилля, спрямовані на дестабілізацію країни", - йдеться в документі.

При цьому зазначається, що впродовж останніх двох років "Сполучені Штати працюють у тісній взаємодії з європейськими та міжнародними партнерами, щоб допомогти Україні відстояти свою демократію й територіальну цілісність".

У держдепі запевнили, що в Вашингтоні "як і раніше мають тверду прихильність у наданні допомоги українському народові побудувати країну – мирну, процвітаючу та вільну в обранні власної долі".

Як повідомляло агентство, президент США Барака Обама у вівторок ввечері виступив перед Конгресом зі щорічним посланням про стан справ у країні. Зокрема, він зазначив: "Попри серйозні економічні скорочення, Росія спрямовує ресурси на утримання України та Сирії - країн-клієнтів, які вислизають з її орбіти". Тлумачення цього вислову президента США викликало запитання в експертних колах та жваві дискусії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-