Дипломатичний скандал: Польща кличе німців на розмову

Дипломатичний скандал: Польща кличе німців на розмову

Укрінформ
Німецькі політики повинні приїхати до Варшави й особисто переконатися, що демократії в Польщі ніщо не загрожує.

Про це після зустрічі з послом ФРН у Варшаві Рольфом Нікелем заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Ми говорили про те, як спільно розв’язати проблему з комунікацією між деякими німецькими політиками і мені здається, що ми на хорошому шляху, щоб знайти вихід. Найкращим варіантом був би візит до Польщі німецьких політиків, які могли б переконатися, що ситуація з польською демократією не є настільки поганою, як це комусь здається",- заявив Ващиковський.

Він висловив сподівання, що до Польщі приїде глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, а також депутати німецького парламенту. Вони могли б зустрітися з польськими депутатами в рамках комісії із закордонних справ чи комісії з питань ЄС.

"Ми можемо спільно обговорити ситуацію в Європі і наші двосторонні відносини",- констатував глава польської дипломатії.

Нагадаємо, напередодні до МЗС РП було викликано посла ФРН у Варшаві Рольфа Нікеля за "антипольські висловлювання німецьких політиків". У неділю президент Європарламенту Мартін Шульц на шпальтах "Frankfurter Allgemeine Zeitung"  заявив, що польський уряд реалізовує політику на кшталт політики президента Путіна в Росії. У суботу голова фракції правлячої партії ХДС/ХСС у Бундестазі Фолькер Каудер заявив, що на Польщу слід накласти санкції, якщо вона й надалі ігноруватиме базові норми демократичної країни. На початку січня Єврокомісар Гюнтер Еттінгер на шпальтах "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung"  висловився за встановлення контролю з боку Єврокомісії над діями польського уряду.  

У середу, 13 січня, ситуацію в Польщі має бути розглянуто на засіданні Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-