Працівники Air France знову страйкують

Працівники Air France знову страйкують

Укрінформ
Представники двох французьких профспілок UGICT та ВКТ у понеділок розпочали одноденний страйк працівників авіакомпанії Air France.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«У понеділок 28 грудня ми розпочали страйк наземного персоналу Air France», - заявили у профспілці ВКТ.

За словами її представників, акція протесту має на меті зупинити судові позови проти п'яти співробітників, яких обвинувачують у «надмірному насильстві» проти охорони авіакомпанії Air France. Інцидент стався через наміри французької авіакомпанії у найближчі два роки скоротити 3 тис. робочих місць. Зокрема, наступного року безробіття загрожує тисячі працівникам Air France, а у 2017 році – ще 2 тисячам.

Разом з тим, представники профспілки французьких пілотів Alter, у свою чергу, закликали провести страйки з 10 по 13 січня. Причиною акцій протесту стали дисциплінарні розслідування участі пілотів в інцидентах 5 жовтня. Очікується, що дисциплінарний комітет Air France має покарати двох пілотів за їхню участь в інциденті.

Нагадаємо, що у жовтні адміністрація французької компанії Air France звільнила перших п’ять співробітників без соціальних виплат за скоєння грубого насильства, що сталося в її офісі 5 жовтня. Тоді працівники Air France увечері напали на штаб-квартиру компанії у той момент, коли рада директорів обговорювала плани скорочення штату на майже 3 тис. осіб. Під час нападу постраждали охоронець, а також директор департаменту трудових відносин Ксав'є Бросета, якого «майже лінчували», і начальник відділу далекомагістральних рейсів П'єр Плісоньє, якому порвали сорочку й куртку. Допомогу в евакуації дирекції компанії надавали правоохоронці. Правління компанії одразу заявило, що має намір подати судовий позов до мітингувальників «за насильницькі дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-