Саудівська Аравія створить ісламську коаліції проти тероризму

Саудівська Аравія створить ісламську коаліції проти тероризму

Укрінформ
Влада Саудівської Аравії оголосила про створення військової коаліції ісламських держав для протидії тероризму

Про це повідомляє телеканал "Аль-Арабія".

«До складу військової коаліції увійдуть 34 держави, а керуватися вона буде з оперативного штабу в саудівській столиці Ер-Ріяді. Також штаб займеться координацією дій з міжнародними інституціями та іншими державами», - йдеться у повідомленні.

Вже відомо, що до коаліція складатиметься з Йорданії, Єгипту, Туреччини, Тунісу, Катару, ОАЕ, Малайзії і Пакистану. Також згадуються Палестина (як незалежна держава), Сомалі, Нігерія, Марокко і Ємен.

Які саме кроки планує вжити коаліція для боротьби з міжнародним тероризмом, в заяві не уточнюється, однак наголошується на необхідністі захистити мусульманські країни від "зла терористичних груп і організацій", під якою б назвою вони не виступали.

Нагадаємо: на початку року влада Саудівської Аравії вже сформувала арабську коаліцію для протидії єменським повстанцям-хуситам, які захопили столицю Сану і великі території в країні.

Коаліція веде повітряну операцію проти повстанців, завдяки якій в країну зміг повернутися президент-втікач Абд Раббо Мансур Хаді, проте хусити продовжують утримувати Сану. В грудні сторони конфлікту домовилися про тижневе перемир'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-