Попередні результати виборів у Франції: 7 регіонів у Саркозі, 5 – у Олланда

Попередні результати виборів у Франції: 7 регіонів у Саркозі, 5 – у Олланда

Укрінформ
На регіональних виборах у Франції у результаті другого туру голосування перемогу отримали представники опозиційної правої партії «Республіканці», які здобули лідерство у сімох з 13 регіонів.

Згідно з попередніми даними, соціалісти утримали більшість у п'ятьох регіонах, а ультранаціоналісти з Національного фронту не отримали більшості в жодному, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зокрема, за попередніми даними, праві та їхні союзники набрали більшість у таких регіонах, як Нор-Па-де-Калє – Пікардія (57,7% голосів), Землі Луари (43,5%), Ельзас - Шампань - Ардени - Лотарингія (46,19%), у паризькому регіоні Іль-де-Франс (44%), Овернь - Рона – Альпи (40,99%), Прованс - Альпи - Лазурний берег (51,54%) та у регіоні Нормандія (36,6%).

Соціалісти здобули перемогу у регіонах Південні Піренеї - Лангедок - Руссійон (45,5%), Аквітанія - Лимузен - Пуату-Шарант (42,64%), Бретань (49,8%), Бургундія - Франш-Конте (34%) та Центр - Долина Луари (35,5%).

На Корсиці – перемогла місцева регіональна партія – 36,9%.

У другому турі виборів взяли участь всього 58,5% виборців.

Нагадаємо, що у неділю у Франції проходить другий тур регіональних виборів. За лідерство в національних радах Французької Республіки боротьбу боролися представники трьох політичних сил: Соціалістичної партії чинного президента держави Франсуа Олланда, опозиційного об’єднання «Республіканці» колишнього президента Ніколя Саркозі та ультрарадикальної партії Національний фронт на чолі з Марін Ле Пен. Перший тур виборчих перегонів відбувся минулої неділі, 6 грудня. За його результатами, прихильники Ле Пен завоювали лідерство у шести з 13 регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-