Обама: нова кліматична угода – це найкращий шанс врятувати планету

Обама: нова кліматична угода – це найкращий шанс врятувати планету

Укрінформ
Президент США Барак Обама назвав прийняття в Парижі довгострокової кліматичної угоди кращою відповіддю загрозам, які несуть людству наслідки глобальних змін клімату.

Про це він заявив у зверненні до нації в суботу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ця угода є найкращим шансом для нас, щоб зберегти планету, яку ми маємо", - охарактеризував американський президент підписання документа.

При цьому він відзначив єдність світової спільноти, яка дозволила ухвалити "сильну угоду". Обама також заявив, що хоча документ не є досконалим, він створює основу, яку потребує світ, щоб знайти та застосувати ефективні методи подолання проблеми глобального потепління.

Раніше американський лідер у своєму твітері зазначив, що підписання документа відбулося завдяки провідній ролі США.

"Це грандіозно: майже всі країни у світі щойно підписали Паризьку угоду щодо кліматичних змін - завдяки американському лідерству", - написав Обама у мікроблозі, щойно стало відомо про появу документа.

Як повідомляв Укрінформ, в суботу у французькій столиці представники 195-ти країн дійшли згоди та затвердили положення нової рамкової конвенції щодо змін клімату - так званих Паризьких домовленостей -, що набере чинності з 2020 року.

Текст рамкової угоди передбачає, зокрема обмеження глобального потепління на рівні 1,5-2 градусів Цельсія та інші заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-