ФРН перекидає до Туреччини перші три літака для боротьби з ІДІЛ

ФРН перекидає до Туреччини перші три літака для боротьби з ІДІЛ

Укрінформ
Перші три німецьких літаки, які з початку року почнуть виконувати місію  боротьби з ІДІЛ в Сирії, вилетять на турецьку авіабазу «Інджирлік» вже в четвер.

Рішення схвалене бундесвером у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«В четвер на базу «Інджирлік» в Туреччині буде прекинуто близько 40 військовослужбовців 51-ої авіаційної ескадрильї "Immelmann" авіабази з Шлезвіга з двома літаками-розвідниками Tornado, а також і літак-заправник Airbus разом з персоналом з-під Кельна”, - повідомили в міністерстві оборони.

Перед відправкою до нового місця дислокації буде проведено військовий парад, за яким, як очікується, спостерігатиме генерал-лейтенант ВВС Гельмут Шутц і прем'єр-міністр федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн Торстен Альбіг. Після параду солдати повантажаться в Airbus A400M і у супроводі двох розвідувальних літаків відбудуть до Туреччини.

Як раніше повідомлялося, бундестаг минулої п'ятниці підтримав більшістю голосів прохання уряду про участь до 1200 німецьких солдатів, 6 літаків Tornado і літака-заправника в операції міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ строком на 1 рік з можливістю подовження. Бундесвер стане до виконання завдань з початку 2016 року.

фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-