США вирішили захиститись від тероризму, обмеживши в'їзд до країни

США вирішили захиститись від тероризму, обмеживши в'їзд до країни

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США у вівторок переважною більшістю голосів прийняла законопроект, який вводить обмеження для програми безвізового в'їзду в США для громадян з 38 країн на тлі зростаючих загроз терористичних нападів.

За документ проголосували 407 конгресменів, проти висловилися 19, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Цей законодавчий акт допоможе закрити прогалини в системі безпеки та підвищити нашу здатність зупинити небезпечних осіб перед тим, як вони прибудуть на нашу землю",- прокоментував журналістам прийняття документа голова комітету з внутрішньої безпеки Палати представників США Майкл Маккол.

Автор законопроекту, конгресмен Кендіс Міллер зазначив, що таким чином адміністрація отримуватиме необхідну інформацію про всіх, хто в'їжджає до країни.

"Ми просто не можемо надати іноземним громадянам спеціальний (безвізовий – ред.) доступ в нашу країну, якщо не маємо всієї інформації, яка абсолютно необхідна для того, аби визначити, шо вони не є загрозою для національної безпеки",- пояснив Міллер.

Програма безвізового в'їзду в США дозволяє близько 20 млн туристів з 38-ми країн, у тому числі, Великобританії, Бельгії, Іспанії, Франції, щороку відвідувати США і залишатися терміном до 90 днів без візи.

У цьому зв'язку застереження в плані безпеки викликали теракти в Парижі, де серед нападників були громадяни країн Євросоюзу. Тож тепер громадянам з країн, зазначених в програмі, буде відмовлено у безвізовому в'їзді до США, якщо вони впродовж останніх п'яти років відвідували Ірак, Сирію або інші країни, на території яких існували осередки тероризму. Таким громадянам доведеться пройти через серйознішу перевірку безпеки.

Крім того, за новим законодавством, міністерство внутрішньої безпеки США може скоротити список 38 країн в межах програми за рахунок тих держав, що не ведуть обмін зі США контртерористичною інформацією.

Очікується, що законопроект знайде підтримку в Білому домі, оскільки напередодні президент Обама сам закликав Конгрес посилити контртерористичні заходи, в тому числі посилити перевірки іноземних громадян, які прибувають у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-