Підмосков'я дісталися 90 фур далекобійників

Підмосков'я дісталися 90 фур далекобійників

Укрінформ
Близько 90 вантажівок, водії яких мають намір взяти участь у «поході на Москву», добралися до Підмосков'я.

Про це повідомляє «Фонтанка» з посиланням на координаторів петербурзької групи далекобійників.

«Під Москвою продовжують збиратися протестувальники-далекобійники на фурах із різних регіонів Росії. Наразі у Підмосков'ї вже стоїть 50 фур із Дагестану, ще 150 їхніх земляків влаштувалися в районі Тамбова», - повідомили координатори петербурзької групи протестувальників.

Також у Підмосков'ї зібралися 15 фур із Костроми, 15 - із Нижнього Новгорода, 9 волгоградців. Ще 20 фур під'їжджає з Іванового. Крім того, до протесту приєдналися Вологда й Орел.

7 вантажівок із Петербурга, які були розвернуті працівниками ДПС і змушені були йти Ленінградським шосе до кордону Новгородської області у супроводі ДАІ, при найпершій можливості мають намір знову повернути до Москви.

Координатора петербурзьких далекобійників Олега Крутських затримали на посту ДПС в Підмосков'ї під приводом, що його машина перебуває в розшуку. Через деякий час затриманих відпустили.

Влада суперечливо реагує на акцію далекобійників. Заявлена зустріч із представниками Росавтодору і Держдуми. Губернатор Приморського краю Володимир Міклушевський запропонував уряду РФ на рік призупинити стягнення плати з великовантажних автомобілів за проїзд по федеральних трасах. З іншого боку, мерія Москви не стала погоджувати заявку КПРФ на мітинг проти введення системи оплати проїзду «Платон», заявлений 5 грудня на Суворовської площі.

Як повідомлялося, з 15 листопада в Росії запровадили плату за проїзд для автомобілів масою понад 12 тонн через систему «Платон», щоб компенсувати витрати на ремонт доріг, найбільшої шкоди яким наносять саме вантажівки.

Далекобійники з 11 листопада проводять акції протесту по всій країні. На деяких автошляхах вони на своїх фурах масово рухаються із дуже низькою швидкістю, чим фактично блокують рух інших транспортних засобів. Водії вимагають внести зміни в тарифи і технічно доопрацювати систему. Обурення далекобійників викликає і те, що збором грошей займається приватна структура, підконтрольна Ігорю Ротенбергу, сину мільярдера Аркадія Ротенберга, друга президента РФ Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-