РФ скоротила кількість військових навчань, щоб фінансувати операцію в Сирії

РФ скоротила кількість військових навчань, щоб фінансувати операцію в Сирії

Укрінформ
Росія скоротила кількість військових навчань, таким чином отримавши кошти для операції в Сирії, аби не обтяжувати бюджет країни.

У міноборони РФ стверджують, що день операції в Сирії коштує значно менше, ніж день навчань, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерела в уряді і військовому відомстві.

«Один день операції в Сирії коштує значно менше, ніж день навчань Міністерства оборони. Військова операція в Сирії ніяким чином не впливає на збільшення бюджету», - запевнив чиновник в уряді.

«Військові дії проти терористичної організації в Сирії - це реальність, а не навчання. Але щоб не було додаткових витрат, вирішено виключити деякі військові навчання, які плануються в наступному році», - заявило джерело з Міноборони.

Нагадаємо: у 2013 році Міноборони Росії провело 9 навчань, в 2014-му - 5, а у 2015-м - 10. Західні аналітики оцінюють витрати РФ в Сирії від $2,3 млн до $4 млн на день. Вже передбачено, що витрати федерального бюджету в 2016 році на національну оборону зростуть на 0,8% і складуть 3,145 трлн рублів, або 4% ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-