Корупційний скандал у Молдові. Філат оголосив голодування

Корупційний скандал у Молдові. Філат оголосив голодування

Укрінформ
Колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат, заарештований за корупцію та отримання вигоди з впливу і поміщений в одному з кишинівських в'язниць, оголосив голодування.

Колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат, заарештований за корупцію та отримання вигоди з впливу і поміщений в одній з кишинівських в'язниць, оголосив голодування.

Про це повідомили адвокати екс-прем'єра в поширеному комюніке для преси, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«На знак протесту проти нелюдських умов утримання у в'язниці і дій антикорупційної прокуратури Влад Філат з 30 листопада оголосив голодування», - йдеться у повідомленні.

Адвокати повідомляють також і про погіршення стану здоров'я екс-прем'єра через її постійне переміщення з однієї тюремної камери в іншу.

Кількома днями раніше сам Філат заявив, що має намір написати у в'язниці заповіт, оскільки побоюється за своє життя.

Нагадаємо, 15 жовтня нинішнього року колишній прем'єр-міністр Молдови і лідер Ліберально-демократичної партії Влад Філат був заарештований за корупцію. Він обвинувачується в отриманні хабара в розмірі 260 мільйонів доларів від мера молдавського міста Оргеєв, бізнесмена Ілана Шора.

Генеральна прокуратура не виключає, що екс-прем'єр причетний і до крадіжки більше мільярда доларів з банківської системи країни, що призвело згодом до краху трьох найбільших банків Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-