ЄС і Туреччина знайшли вирішення проблеми мігрантів

ЄС і Туреччина знайшли вирішення проблеми мігрантів

Укрінформ
Європейський союз та Туреччина домовилися про посилення прикордонного контролю, стримування потоку мігрантів та фінансову допомогу від ЄС в розмірі 3 мільярдів євро.

Відповідна домовленість була досягнута під час саміту ЄС-Туреччина, що проходив у неділю, 29 листопада, у Брюсселі, повідомляє Hurriyet Daily News.

«Досягнута угода визначає чіткий план щодо своєчасного відновлення порядку на нашому спільному кордоні», - заявив президент ЄР Дональд Туск, пояснивши, що домовленості стануть «важливим кроком на шляху до стримування потоку біженців в ЄС через Туреччину».

Він наголосив, що обсяги допомоги з боку ЄС зростатимуть.

«Ми також будемо нарощувати нашу допомогу сирійським біженцям в Туреччині через створення нового фонду у справах біженців з обсягом допомоги 3 млрд євро», - сказав Туск.

З приводу надання фінансової допомоги, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу уточнив, що кошти «будуть витрачатися на потреби біженців, а не витрати Туреччини».

За різними оцінками, Туреччина прийняла близько 3,5 млн біженців із Сирії. Вони проживають у 25-ти наметових таборах та переважно прагнуть дістатися Європи.

Як повідомлялося, в ході саміту Європейська рада пообіцяла активізувати процес вступу Туреччини до ЄС 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-