У Молдові готували власну «Новоросію»

У Молдові готували власну «Новоросію»

Укрінформ
Правоохоронні органи Молдови затримали 11 членів злочинного угруповання, яке планувало дестабілізувати ситуацію шляхом створення на півночі країни чергової «Новоросії» - так званої «Бессарабської республіки».

Як повідомили у прокуратурі міста Бельци, спочатку планувалося дестабілізувати ситуацію на півночі Молдови, потім - у Гагаузькій автономії на півдні країни, щоб згодом розширити свою злочинну діяльність у Одеській області України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Згідно з попередніми матеріалам слідства, члени злочинного угруповання планували атакувати державні інститути, «засудивши» до смерті прокурорів, суддів і поліцейських. Потім вони мали намір створити нову республіку – Бесарабську, так звану «Новоросію», - зазначив прокурор міста Бельци Віорел Туряк.

За словами голови парламентської Комісії з національної безпеки, оборони і громадського порядку В'ячеслава Унтіле, метою угруповання був також збір зброї для подальших атак на державні інститути і пенітенціарні заклади для звільнення злочинців з в'язниць.

Відомо також, що під час обшуків, які проводилися за 15 адресами на півночі Молдови, в будинках затриманих було знайдено велику кількість вогнепальної зброї і боєприпасів.

Як повідомив начальник Головного інспекторату поліції Молдови Георге Кавкалюк, один з членів угруповання родом з Донецької області.

Всі затримані раніше були судимі за особливо тяжкі злочини. Якщо їх провину буде доведено, їм загрожує довічне тюремне ув’язнення.

Фото: topwar.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-