Росія і Захід захочуть продовжувати співпрацю в боротьбі з ІДІЛ - експерт

Росія і Захід захочуть продовжувати співпрацю в боротьбі з ІДІЛ - експерт

Укрінформ
Західні держави та РФ все одно налаштовані на продовження антитерористичного співробітництва, незважаючи на інцидент з російським винищувачем, збитим турецьким літаком.

Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу висловив екс-голова Парламентської асамблеї НАТО, німецький експерт з питань безпеки і зовнішньої політики Карстен Фогт.

«Питання полягає в тому, чи буде цей інцидент блокувати чи ускладнювати координацію політики боротьби з ІДІЛ між російською стороною і західними державами. Думаю, вони хочуть продовжити співпрацю в боротьбі з ІДІЛ в цьому регіоні», - сказав експерт.

Всі розуміють, що ситуація небезпечна, каже Фогт. Він вважає, що «обидві сторони зрештою намагатимуться запобігти подальшій ескалації». І можна стверджувати з упевненістю, за його словами, те, що НАТО намагається вирішити ситуацію, враховуючи при цьому турецьку точку зору.

«Заява Столтенберга (генсека НАТО - ред.) апелює до обох сторін, закликає їх заспокоїтися. Російська риторика різка, власне, як завжди при таких обставинах», - зазначає співрозмовник агентства.

Фогт також звертає увагу на те, що нині складно робити однозначні висновки, оскільки ми ще не знаємо всіх деталей, які будуть відомі лише впродовж найближчих днів. При цьому він вказує на «специфічний елемент» події.

«Ми не знаємо, як довго російський літак був у турецькому повітряному просторі. Але ми знаємо, що ті, хто на сирійській стороні, це зовсім не ІДІЛ, це туркмени. Це люди, які з багатьох причин мають підтримку турків, ті їх підтримують в Сирії і Іраку. Тобто тут є специфічний елемент у всьому цьому», - зазначає аналітик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-